Rouwkost Maatjes

Praat over jouw ervaring met een maatje

Het rouwen om je overleden kind(eren) kan enorm ruw, pijnlijk en eenzaam zijn. Veel ouders geven aan dat ze het fijn vinden als ze met mensen kunnen praten die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Iemand die weet waar je doorheen gaat. Daarom is er het maatjesproject.

We bieden maatjes (gesprekspartners) aan waarmee jevrijblijvend in contact kunt komen. We hebben ook stellen als maatjes die graag met jullie als stel in  gesprek gaan.

Om met een maatje in contact te komen, vul je op de website het formulier in en geef je aan welk maatje je voorkeur heeft. Wij brengen je in contact met dit maatje. Samen met je maatje plan je een afspraak. Dit kan telefonisch, via videobellen of je spreekt met elkaar af. Jij mag samen afstemmen. Zo kun je bijvoorbeeld samen een stukje wandelen, iets drinken of samen lekker eten.

OPSTARTEN

Stichting Rouwkost is nog in de opstartfase. We zoeken nieuwe maatjes om voldoende matches te kunnen maken.

Tom Moesker

Zuidlaren
Mijn motivatie om mee te werken aan het maatjes project is omdat ik zelf heb mogen ervaren hoe fijn en helpend het kan zijn om met iemand het gesprek aan te gaan over je overleden kind met een persoon die in een soortgelijke situatie hebben gezeten.

Wesley en Maaike de Bie

Nijkerk
Waar wij echt behoefte aan hadden tijdens ons rouwproces was iemand die wist hoe wij ons werkelijk voelden. We hebben veel steun gehad maar dit hebben we gemist. Nu kunnen we iemand helpen die hetzelfde mee moet maken.

Klazina Moesker

Zuidlaren
Mijn motivatie om mee te werken aan het maatjes project is omdat ik zelf ervaren heb hoe fijn een gesprek kan zijn waarin je niet altijd hoeft uit te leggen waarom je voelt wat je voelt.

Wesley de Bie

Nijkerk
Waar ik nu echt behoefte aan had tijdens mijn rouwproces wat iemand die wist hoe ik me werkelijk voelde. Heb veel steun gehad maar heb dit gemist. Nu kan ik misschien iemand helpen die hetzelfde mee moet maken.

Tom en Klazina Moesker

Zuidlaren
Wij willen andere koppels helpen omdat wij zelf hebben ervaren dat het proces individueel belangrijk is maar dat je ook samen het proces aan moeten gaan om elkaar in het rouwproces niet kwijt te raken.

Bram (en Anne) Slob

Gouda
Wij vonden het fijn om met mensen over Rosalie te praten en over hoe we de rouw periode hebben beleefd. Nu willen we er ook zijn voor anderen.

Aanvragen

Kom in contact met een maatje

Naam(Vereist)
Om een goede match te kunnen maken vragen we je iets te vertellen over jou/jullie situatie
Wat voor maatje zoek je?(Vereist)
Heb je een voorkeur voor een maatje, geef dat dan hier aan.
Toestemming(Vereist)
Ontvang Rouwkost nieuwsbrief

We zoeken
nieuwe maatjes

We zijn ook op zoek naar nieuwe maatjes. Lijkt het je leuk om met iemand anders op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over jouw ervaringen? Meld je dan nu aan.

Veel gestelde vragen

Is het optrekken met een maatje gratis?

Maatjes bieden zich vrijwillig aan en er zijn geen kosten verbonden aan het in contact komen.

Kan ik zelf bepalen met wie ik contact wil?

Maatjes worden gekoppeld op basis van een match en op basis van beschikbaarheid. Je kunt jouw voorkeur aangeven in het formulier en wij proberen een zo goed mogelijke match te maken.

Is een maatje ook een professionele coach?

Een maatje deelt zijn of haar ervaringen en een luisterend oor. Heb je specialistische hulp nodig, dan denken we graag met je mee. Neem dan contact met ons op.

Join Our Team

Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio