Skip to main content

Profiel Rouwkost Maatje

Hanna van de Ruitenbeek

  • Huizen, Nederland
  • Vrouw
  • 45
Woont in Huizen – getrouwd met Erik (1975)– moeder van Joas (2001), Jesse (2003), Sharon (2005), Mirte (* 16-10-2013 †22-10-2013), Febe († 16-10-2013), Luuk (2015) en Anouk (2016) – leerkracht, (school)coach – hobby’s: wandelen, podcasts luisteren en tijd met het gezin doorbrengen
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

Ik weet nog heel goed dat we ontdekten op 7 april 2013 dat we niet 1, maar 2 kindjes verwachtten. We liepen buiten en Erik zei: Dit wordt ons grote avontuur…Terwijl ik zat te broeden op de bank, bereidde ons hele gezin zich voor op de komst van 2 zusjes. Na voorspoedige en mooie zwangerschap veranderde op 16 oktober 2013 ons leven voor goed. 5 Dagen voor de geplande keizersnee werden Mirte en Febe met spoed gehaald i.v.m.
acute tts. Febe is stil geboren en Mirte is nog tot 22 oktober bij ons geweest. Helaas bleek Mirte niet meer levensvatbaar en moesten we haar ook laten gaan.

In de verwarrende en verdrietige tijd die volgde ontdekte ik een lotgenotengroep. Ik ontdekte hoe fijn het is om herkenning te krijgen van mensen die snappen hoe dubbel alles voelt. Lotgenoten die met weinig woorden lieten weten dat het helemaal niet zo gek was wat ik allemaal ervaarde. Maar ook lotgenoten waar ik kon meelopen en kon meekijken hoe ze hun verlies en verweven met hun leven. Inmiddels kan ik zeggen dat het leven helemaal anders is maar dat de zon echt weer schijnt in ons leven.

Door mij beschikbaar te stellen als maatje hoop ik mensen dezelfde ervaring te kunnen geven die ik heb gehad door mijn verlies en gevoel te bespreken met lotgenoten die door hetzelfde zijn heengegaan/heengaan. Ik woon samen met mijn man Erik, ons gezin en onze Jack Russell in Huizen. We houden van wandelen en gezellig bijpraten bij een kop koffie of thee. Lijkt het jou/jullie fijn om samen het gesprek aan te gaan tijdens een hardloop/fiets rondje of een wandeling? Dan ben ik graag je gesprekspartner! Uiteraard ben ik ook beschikbaar voor een telefoongesprek of een video-call!

Hanna van de Ruitenbeek