Skip to main content

Profiel Rouwkost Maatje

Marieke Schouten

  • Vrouw, Echtpaar
  • 42
Woont in Polsbroek – Getrouwd met Dirk – moeder van Job (2000), Daniël (2000), Harmen (*2002 – †2018), Lotte (2005), Tom (2009) en Eva (2013) – Beroep: doktersassistente – hobby’s: lezen, fietsen, wandelen, tijd met ons gezin.
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

Na het overlijden van onze zoon Harmen had het mij fijn geleken om met iemand te kunnen praten die ongeveer hetzelfde mee had gemaakt. Omdat Harmen lang ziek is geweest bestond ons leven de laatste jaren vooral uit zorgen. Dat viel weg na zijn overlijden. Ik moest mijzelf er toe zetten om andere dingen te gaan zoeken, want het liefst had ik natuurlijk nog voor hem willen blijven zorgen.

Harmen werd geboren in 2002 en het leek alsof hij gezond was. Tóch hadden wij als ouders al tijdens de zwangerschap en toen hij baby was het gevoel dat er iets niet goed was. We konden niet echt benoemen wat, maar omdat hij veel huilde, vaak overgaf en slecht groeide hebben we onze zorgen wel aan artsen verteld. De diagnose kwam pas toen Harmen 6 jaar oud was. Na meerdere onderzoeken hoorden we dat hij een energie-stofwisselingsziekte had. Een ziekte waar geen behandeling voor mogelijk is. Harmen was snel moe, groeide slecht, was vaak ziek en er waren zorgen om zijn hart. Ondanks alles wilde hij graag ‘gewoon zijn’, meedoen met de andere kinderen, vrienden maken, naar school kunnen. Eind 2017 werd hij zieker. Hij kreeg epileptische aanvallen en het was zoeken naar de goede medicatie. In de winter van 2018 kreeg hij griep, waardoor hij een
complicatie aan zijn hart kreeg en lang op de IC heeft gelegen. De artsen konden niets doen, hij overleed in maart 2018, op 15 jarige leeftijd. Ondanks het dagelijks missen van onze lieve jongen, mogen we weten dat de Vader hem al Thuis heeft gehaald. Dat is de troost die God ons iedere dag geeft.

Als iemand een maatje zoekt, wil ik heel graag beschikbaar zijn om samen te praten over de ervaringen, zowel real life, telefonisch of via video-call. Laat het weten als je wilt af spreken dan kunnen we ook samen gaan wandelen of fietsen.

Marieke Schouten