Skip to main content

Profiel Rouwkost Maatje

Vincent Goudzwaard

  • Vianen, Nederland
  • Man
  • 37
Woont in Vianen – geregistreerd partnerschap – vader van – docent middelbare school – hobby’s: Volleybal, Tennis, Tabletop gaming, Muziek, Lezen, Films, Geschiedenis.
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

Vincent Goudzwaard (37 jaar).
Vorig jaar , op 26 mei 2021, zaten mijn vriendin en ik nietsvermoedend bij de 20 weken echo van onze zoon Bobbie. Helaas kwam daar naar voren dat er meerdere complicaties met het hartje van onze zoon waren. Wij kregen een week bedenktijd in de hoop dat er nog iets zou groeien aan het hartje. Helaas was dit niet zo.
Wij hebben toen besloten de zwangerschap te beëindigen. Mijn vriendin is bevallen in het ziekenhuis maar het kindje was niet meer levend toen het ter wereld kwam. Wij hebben het lichaam mee naar huis genomen en via de watermethode “bewaard” tot wij het 5 dagen later gecremeerd hebben.
Sindsdien proberen wij weer zwanger te worden maar dit lukt niet. Mijn vriendin heeft sindsdien 3 keer een miskraam gehad. We lopen op dit moment in een traject in het WKZ om te kijken hoe het komt dat zij achter elkaar miskramen krijgt, maar hierin is niet een hele duidelijke oorzaak te achterhalen.

Tijdens het verlies van ons kindje zijn wij ondersteund door een prettige uitvaartondernemer. Ik kan hier niet in woorden uitdrukken wat deze persoon voor ons betekend heeft in dit hele proces. Wij zijn met een klap in een wereld gedoken waar ik geen weet van had. Mijn vriendin en ik kende elkaar nog geen jaar en moesten gesprekken voeren over thema’s die zo heftig waren dat ik niet weet of we hier zonder hulp uit hadden gekomen. Het verschil in rouw, het erkennen van het rouwproces bij de ander, het hiermee omgaan, het verschil tussen mannen en vrouwen zijn allemaal zaken waar we nog steeds mee bezig zijn.

Ik ben docent op de middelbare school, en ben bezig met een opleiding tot pubercoach. Mijn vriendin is kindertherapeut. Ondanks dat wij goed kunnen praten samen heb ik heel erg lopen worstelen met mijn gevoelens, met mijn rouw en dat van mijn vriendin. Als ik voor iemand anders hierin iets kan betekenen lijkt mij dat heel mooi.

Ik ben woonachtig in Vianen (regio Utrecht) en ben beschikbaar zowel real life als via videobellen, samen sporten, koffie thee of een biertje kan ook. Ik denk dat het belangrijk is om samen in gesprek te gaan wat voor beide partijen een goede match is.

Vincent Goudzwaard