Skip to main content

Profiel Rouwkost Maatje

Joël Bikker

  • Groot-Ammers, Nederland
  • Man
  • 30
Woont in Groot-Ammers – getrouwd met Sanne – vader van Seffan (2017†), Juda (2018), Jedidja (2019†), Micha (2021) – Christen – meester op het speciaal basisonderwijs – hobby’s: barbecueën, sleutelen en wandelen
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

Terugkijkend op de tijd na het overlijden van mijn twee kindjes had ik graag een maatje gehad. Pas later in het proces sprak ik met andere ouders en vrijwel onmiddellijk was er herkenning. Iemand die begrijpt wat je bedoelt en de diepte van je pijn kan voelen, wat een erkenning. Omdat ik dit andere ook gun heb ik me aangemeld als maatje.

Mijn verhaal begint met de plotselinge geboorte van onze zoon Seffan. Na 23 weken kwam er bij mijn vrouw plotseling een bevalling op gang. Als nieuwe ouders herkenden we de tekenen hiervan niet meteen. Eenmaal in het ziekenhuis werd al snel duidelijk dat een bevalling onvermijdelijk was. Net voor de 24 weken grens werd Seffan geboren, ze konden niets doen. Twee uurtjes heeft hij levend op de borst van Sanne gelegen onze vingers vasthoudend. We waren wel ouders maar met lege handen. Hierna werd onze zoon Juda geboren. Vrij snel daarna was er een nieuwe zwangerschap. Sneller dan we dachten maar meer dan welkom. Tijdens 20-weken echo bleek het volledig mis te zijn. Op de echo was een open ruggetje en een afwijking aan de hersenen te zien. Later bleek dit trisomie-13 te zijn: een doodvonnis. We kozen ervoor om de zwangerschap uit te dragen. Met 35 weken overleed Jedidja in de buik en werd hierna geboren. Opnieuw een vreselijk verdriet maar nu wetende wat er ging komen. Naast dit verdriet hebben wij altijd het vertrouwen gekregen op een toekomst vol van hoop voor onze kinderen. Eeuwig bij Hem. Micha werd hierna nog geboren en inmiddels mogen we opnieuw in verwachting zijn. Onbevangen is het echter nooit meer.

Samen met Sanne en kids woon in Groot -ammers waar ik je graag ontvang. Heb je behoefte om eens even je hart te luchten of misschien juist dingen te vragen? Dan spreek ik je graag eens tijdens een wandeling of juist met een biertje, wat jij wil. Telefonisch of via videocall ben ik ook beschikbaar.

Joël Bikker