Skip to main content

Profiel Rouwkost Maatje

Adriaan van der Hoeven

  • Man
  • 47
Woont in Beverwijk – Getrouwd met Rebecca – Vader van Anna (2006), ongeboren kindje († 2007), Lottie (2010), Levi (2012), Ruben († 13-10-2013) en Jake (2015) – Videomaker – Christen – Hobby’s: mountainbiken en voetbal (alleen nog kijken)
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

Ik ben trotse vader van Anna, Lottie, Levi en Jake. Daarnaast zijn twee zwangerschappen vroegtijdig geëindigd in tranen. Ik ben één van de vaders uit het boek ‘’Pappa’s Rouwen ook’’.
Na Anna wilden we graag een tweede kindje en we waren snel weer in verwachting, maar na 12 weken bleek dat het kindje niet meer groeide. Een miskraam volgde kort daarna. Een groot gemis. We hadden allebei zo  uitgekeken naar nog een kleintje te mogen verwelkomen.
In 2013 stond onze wereld opnieuw stil. Inmiddels waren we een gezin van vijf, maar we wilde heel graag nog een vierde kindje. Hoe bijzonder dat we na twee meisjes en een jongen, opnieuw een jongen zouden gaan krijgen. De 20 weken check was goed, maar bij een routine onderzoek met 22 weken bleek het kindje, dat we Ruben noemde, te zijn overleden.
Het verlies van Ruben maakte duidelijk hoe anders Rebecca en ik met het verlies omgingen. Dat maakte het in het begin wel lastig om elkaar te vinden. Wat hielp was om te blijven praten en elkaar ruimte te geven om anders te rouwen. Het lezen en horen van verhalen van lotgenoten gaf mij herkenning en troost. Daarom heb ik ja gezegd toen ik gevraagd werd om mijn verhaal te delen in het boek ‘Pappa’s Rouwen Ook’.

Ik hoop dat ik door het maatjesproject een iets kan betekenen voor vaders die een luisterend oor nodig hebben. Heb je behoefte aan een goed gesprek tijdens een wandeling of een bak koffie? Neem gerust contact met mij op. Wil je liever als stel afspreken? Dat kan ook, Rebecca en ik zijn ook samen beschikbaar als maatjes.

Adriaan van der Hoeven