Skip to main content

Profiel Rouwkost Maatje

Jerreth & Griteke

  • Leeuwarden, Nederland
  • Echtpaar
  • 32 – 32
Wonen in Leeuwarden – getrouwd – mem en papa van Joël (2014), Sare (2017) en Ise ( ꝉ 2020) – Griteke werkt als praktijkverpleegkundige bij een huisarts en Jerreth als recruiter voor een bank – onze gezamenlijke hobby’s: samen mountainbiken, (weekendjes) erop uit, met elkaar, als gezin en/of met vrienden, lekker koken, eten en drinken.
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

Na twee probleemloze bevallingen van twee prachtige kindjes hoopten we heel graag nog een derde kindje te krijgen. Na een lange periode van hopen waren we in verwachting van een meisje, alles leek goed te gaan en als gezin hebben we enorm toegeleefd naar ons kleine meisje en zusje in ons gezin. Op de 20 weken echo, waar we samen met Joël en Sare naar toe zijn gegaan, was te zien dat Ise wat klein was. Een spannende en onzekere tijd volgde met vele onderzoeken. Het intense geluk was omgeslagen in onzekerheid en angst. Ise is uiteindelijk na een zwangerschap van 24 weken levenloos geboren. Onze wereld brak op dat moment. Er komt op zo’n moment enorm veel op jou en je gezin af. Hoe begeleid je je kinderen in zo’n emotioneel en moeilijk proces? Naast je eigen verdriet en alles dat er op zo’n moment geregeld moet worden? Met vallen en opstaan ga je door, in het rouwproces, naar en met elkaar, de kindjes en probeer je uiteindelijk je dagelijkse leven langzaam weer op te pakken. Het is een ruw, pijnlijk, intens verdrietig en soms ook eenzaam proces. 

De wens voor een derde kindje hadden we beiden nog erg sterk en bleef ook Joël en Sare bezig houden, we hadden het er veel over met elkaar. In januari van 2022 raakten we opnieuw zwanger. We merkten hoe intens kwetsbaar dit opeens voelde en de onzekerheid overviel ons. Als dit ons maar niet nog eens overkwam. Helaas werd deze angst werkelijkheid en na 10 weken bleek het hartje te zijn gestopt met kloppen. Opnieuw een enorme klap. Ook nu moesten we de kindjes gaan vertellen dat ook dit kindje niet zou opgroeien in ons gezin. Uit eigen ervaringen weten we dat het verlichting kan geven om je verhaal te delen met iemand die het verdriet kent of soortgelijks heeft meegemaakt. De ontmoeting, dat je even niks hoeft uit te leggen of te verklaren, je soms aan een paar woorden genoeg hebt, het heeft ons heel veel gebracht in ons eigen rouwproces. Met deze ervaring in ons achterhoofd, willen we ons graag via dit project als maatje beschikbaar stellen. We komen graag met jou of jullie in contact. 

Jerreth & Griteke