Skip to main content

Profiel Rouwkost Maatje

Ramon & Annelies

  • Middelburg, Nederland
  • Echtpaar
  • 34 en 33
Wonen in Middelburg – ouders van Fiene (2020) & Kai ( ꝉ 2020) en Yara (2022) – Hobby’s Ramon: racefietsen en voetbal – Hobby’s Annelies: afspreken met vriendinnen en tijd doorbrengen met het gezin
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

Wij zijn trotse ouders van Fiene, Kai* en Yara. Tijdens onze eerste zwangerschap waren wij in verwachting van een tweeling, Fiene en Kai*. De zwangerschap verliep goed. Vanaf 32 weken groeide Kai* minder hard en waren er meerdere controles nodig, vanaf week 34 zelfs om de dag. De controles verliepen nog steeds goed. Tot 4 dagen voor de geplande keizersnede…
Tijdens de laatste controle met 36 weken bleek het hartje van Kai* te zijn gestopt met kloppen. Heel onze wereld stortte in. Verdriet en geluk lijnrecht tegenover elkaar. Voor het eerst ouders geworden, het grootste geluk in je armen maar tegelijkertijd ook een groot verdriet en gemis: het verlies van Kai*, het hebben van een tweeling en van de dromen die wij al hadden gemaakt.

Gelukkig hebben wij vanaf dag 1 hier goed en open over kunnen praten, zowel wij samen als ook met onze omgeving. Dit heeft ons enorm geholpen en helpt ons nog steeds. Echter zochten wij (vooral Annelies) ook veel herkenning en erkenning bij andere ouders die ons verhaal en onze uiteenlopende gevoelens meer begrepen dan onze omgeving. Wij hebben ervaren dat het zo fijn en belangrijk is om met andere papa’s en mama’s in gesprek te komen die net als wij helaas ervaringsdeskundigen zijn.

Elke situatie is uniek, maar je deelt eenzelfde gevoel en gemis, wat een ander moeilijker kan begrijpen. Elk verhaal is anders en toch zorgt dit voor verbinding. Het lijkt ons mooi en waardevol om dit luisterend oor voor andere ouders te kunnen zijn, omdat wij zelf heel goed weten hoe fijn en belangrijk dit kan zijn. Hopelijk kunnen wij deze steun voor jou/jullie zijn!

Ramon & Annelies