Skip to main content

Symposium ‘Een rouwrevolutie; het kan, het moet!’

Symposium ‘Een rouwrevolutie; het kan, het moet!’

Hoe draag jij je steentje bij aan de Rouwrevolutie als professional?

Met dit symposium willen we alle professionals die in contact komen met ouders en naasten van een overleden kind verbinden, inspireren en informeren. Dit doen we om samen de allerbeste zorg te kunnen geven aan gezinnen die een kind verliezen. Wil je weten hoe andere professionals de rouwrevolutie vormgeven? Draag jij je steentje bij?


DATUM  1 december 2023
PLAATS  De Schutterij 10, 3905 PL Veenendaal

TIJD

09.30u Ontvangst met koffie en thee
10.00u Start programma met o.a. Manu Keirse en Jakob van Wielink
16.00u Einde programma met aansluitend gelegenheid verdiepend kennis te maken onder het genot van een hapje en drankje.

VOOR WIE
Iedereen die in zijn/haar professie ouders begeleidt in aanloop naar en/of na het verlies van hun kinderen. Daarbij richten we ons op ouders die een kind hebben verloren van 0-18 jaar. Waarbij aandacht is voor zowel de man als vrouw. Dus ben je werkzaam als rouwtherapeut, zorgprofessional, werkgever, coach, maatschappelijk werker, docent, etc? Dan ben je van harte welkom om dit inspirerende symposium bij te wonen. Want samen staan we sterk!

PRIJS* Р (inclusief lunch, koffie/thee en borrel)

 • Early bird (tot 1 november 2023) – ‚ā¨149 per persoon
 • Regulier¬† ‚ā¨199 per persoon¬†
 • Gratis toegang voor Rouwkost Netwerk-leden

INGREDI√čNTEN VAN DIT EENDAAGSE INTERACTIEVE SYMPOSIUM:¬†

 • Welkom en inleiding ‘Waarom een rouwrevolutie’ door Bjorn Visser (auteur van Pappa‚Äôs rouwen ook en directeur van Stichting Rouwkost)
 • Twee aansprekende hoofdsprekers:
  • Manu Keirse spreekt over ‚ÄėHet landschap van de rouwrevolutie‚Äô
  • Jakob van Wielink over ‚ÄėEen rouwrevolutie begint bij jezelf‚Äô
 • Break-out sessies met als doel inspireren en leren van elkaars ervaringen
 • Collegetour ‚ÄėEen rouwrevolutie in de praktijk‚Äô met verschillende ervaringsverhalen van professionals vanuit diverse disciplines, onder leiding van Ramon van Loon
 • Verschillende uitwisselingen met vakgenoten
 • Concrete tips en handreikingen voor de eigen praktijk
 • Afsluitende borrel om te netwerken als professionals onder elkaar

HOOFDSPREKERS

Manu Keirse
Manu is klinisch psycholoog en emeritus hoogleraar verliesverwerking aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij was ook ziekenhuisdirecteur en vier jaar lang kabinetschef op het Belgische ministerie van Volksgezondheid.

Jakob van Wielink
Jakob is rouwdeskundige, partner bij De School voor Transitie, en sinds 2018 als staflid verbonden aan het Portland Institute for Loss and Transition dat onder leiding staat van professor Robert Neimeyer.

 


COLLEGETOUR

Simone Beijer
Simone is (uitvaart’ ondernemer, auteur van ¬īDoodeenvoudig¬ī, en moeder van haar stilgeboren zoon Stan.

Mari√ęlle Bruntink
Mari√ęlle is verpleegkundige op de Verloskunde- en Gyneacologie-afdeling in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Tevens werkt zij als Verlies- en trajectbegeleider voor (wens)ouders. Sinds oktober 2021 is zij een verliespoli gestart in het Rode Kruis Ziekenhuis.

Joke Roelfsema
Joke is rouwcoach en auteur van het boek ‘Wat is er gebeurd?’.
In 2017 verloor zij haar 21-jarige zoon door een noodlottig ongeval. Ze gooide het roer om. Gaf haar baan als manager op en werd rouwcoach. Ze begeleidt nu met succes organisaties, teams, leidinggevenden en medewerkers met rouw bij terugkeer in het werk. Haar boek ‘Wat is er gebeurd?’ gaat over haar eigen ervaring met het vinden van veerkracht na verlies, maar ook over de ervaringen van anderen met verlies en rouw. Zowel thuis als op het werk.
Tijdens dit symposium deelt zij in Collegetour haar ervaringsverhalen over rouw op het werk en legt ze uit wat de rouwrevolutie kan betekenen om een zachte landing bij terugkeer naar het werk te realiseren.


CONTACT

HELP MEE

Elke ouder heeft recht op ondersteuning na het verlies van hun kind(eren). In een periode van rouw is het fijn als er een luisterend oor is en er praktische hulp geboden wordt. Stichting Rouwkost is er voor ouders om hen hierin te ondersteunen. Wil je ook andere pappa’s en mamma’s in hun rouwproces ondersteunen? Overweeg dan onze stichting te steunen in haar missie.

BLIJF OP DE HOOGTE, SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam(Vereist)

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST