Baby Loss Awareness Week

Baby Loss Awareness Week

Ieder jaar vindt in oktober (9 t/m 15 okt. 2023) de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin jaarlijks wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte. 

Babysterfte rond de geboorte heet in de geboortezorg perinatale sterfte. Babysterfte wordt binnen de geboortezorg onderverdeeld in doodgeboorte vanaf een zwangerschapsduur van 24 weken (foetale sterfte) en sterfte tot 28 dagen na de geboorte (neonatale sterfte).  Volgens de meest recente cijfers uit 2021, overleden er 849 baby’s (5 per 1000 geboorten) vóór, tijdens of in de eerste 28 dagen na de geboorte na een zwangerschapsduur van 24 weken of meer. De meeste baby’s overlijden bij een zeer vroege geboorte tussen de 22ste en 28ste week van de zwangerschap. Uit de cijfers blijkt dat 55,5% van de baby’s die overlijden geboren zijn voor de 28ste week van de zwangerschap. 

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist.

Na het overlijden van een kind is er voor de omgeving vaak nog veel onwetendheid rondom het bijeffect en het dagelijks gemis bij het overlijden van kind(eren). Het verlies van een kind is voor velen nog een ontzettend moeilijk onderwerp om over te praten. De meesten gaan dit het liefst uit de weg waardoor een ouder zich ontzettend alleen voelt. Tijdens verjaardagen, vakanties, feestdagen, etc. 

Het doel van BLAW  is daarom juist om bewustwording te creëren over het rouwe verlies en levendige gemis na het overlijden van een kind. 


Lees hier meer informatie over de Rouwkost Run

HELP MEE

Elke ouder heeft recht op ondersteuning na het verlies van hun kind(eren). In een periode van rouw is het fijn als er een luisterend oor is en er praktische hulp geboden wordt. Stichting Rouwkost is er voor ouders om hen hierin te ondersteunen. Wil je ook andere pappa’s en mamma’s in hun rouwproces ondersteunen? Overweeg dan onze stichting te steunen in haar missie.

BLIJF OP DE HOOGTE, SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam(Vereist)

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST


Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio