Skip to main content

Rouwkost Run

Rouwkost Run

Gevoel van verdriet en kracht kunnen op verschillende manieren worden geuit. (Hard)Lopen is er daar zeker één van. Daarom gaan we tijdens de Baby Loss Awareness Week (9 t/m 15 oktober 2024) samen opnieuw in beweging komen voor de kinderen die zo worden gemist. Er zal op zaterdag 12 oktober 2024 een Rouwkost-Run zijn!

Een dag waarin we samen in beweging komen voor de kinderen die zo gemist worden. We komen in beweging door hard te lopen of te wandelen en kinderen kunnen meedoen met de kidsrun, om daarmee en verschil te maken voor ouders die een kind moeten missen. We komen in beweging voor álle kinderen, daarin maakt een leeftijd geen verschil.  Want geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist. 

In het midden van de baan staan de 770 lege stoelen, die symbool staan voor alle kinderen die in het afgelopen jaar zijn overleden in de perinatale periode.  (De perinatale periode speelt zich af tussen de 24e week van de zwangerschap en de tweede week na de geboorte.)

Wie kan er mee doen?

Iedereen kan meedoen!
Of je nu zelf een kind bent verloren, of een van je familieleden, deze run is er voor íedereen! Opa’s & Oma’s, kennissen, vrienden, collega’s of professionals… iédereen die ouders die een kind zijn verloren een warm hart toe draagt kan meedoen! 

Praktisch

Wanneer: Zaterdagmiddag 12 oktober 2024
Waar: Atletiekvereniging Altis, Amersfoort
Afstanden Hardlopen: 5, 10, 15, 20 of 30 km 
Afstanden Wandelen: 5 & 10 km
Afstanden Kidsrun: 400m (onderbouw)/ 800m (bovenbouw)

De route gaat over bospaden en fietspaden en is duidelijk zichtbaar. De laatste meters van elke 5km gaan over de atletiekbaan, een indrukwekkende ronde om de 770 lege stoelen met vele kindernamen. 

Kidsrun

Voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool is er een speciale Kidsrun!  Kinderen uit de groep 1 t/m 4 lopen een afstand van 400 meter (1 rondje op de atletiekbaan), vanaf groep 5 lopen ze 800 meter (2 rondjes). Kinderen kunnen ook hun eigen actiepagina aanmaken om zo ook zelf geld op te halen. Er is een gave speciale prijs voor het kind dat het meeste geld ophaalt!

Kom met het hele gezin!

Tijdens en na afloop van de Rouwkost Run zal er van alles te beleven zijn op het evenementen terrein. Zo kun je een hapje of drankje halen bij een van de foodtrucks. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Er is volop plezier voor hen, en natuurlijk kan een sportieve uitdaging niet niet missen! Kortom; neem al je supporters mee om je aan te moedigen tijdens deze Rouwkost Run!

Laat je sponsoren

Laat je tijdens deze loop financieel sponsoren. Je kunt met een persoonlijke donatiepagina jouw Loop laten sponsoren uit naam van je kindje.

Jaarlijks overlijden ca. 770 baby’s rondom de zwangerschap/geboorte. Daarom hebben we het ambitieuze plan om te streven dat elke deelnemer € 770,- ophaalt d.m.v. sponsoring. Met het opgehaalde bedrag kunnen we ouders maximaal ondersteunen die hun kind moeten missen. Zo kunnen we met dit bedrag o.a.:

  • Materialen produceren zoals o.a. het nieuwe boek ‘Vier handen op een lege buik’; 
  • Videoverhalen produceren;
  • Maatjesproject organiseren;
  • Het ontwikkelen én produceren van de Parelkoffer; 

We waarderen het enorm dat alle donaties die binnenkomen ons in staat stellen om initiatieven te ontwikkelen voor ouders die een baby verliezen/hebben verloren. Elke grote en kleine gift helpt om hierin het verschil te maken!

Voor de deelnemer met de hoogste opbrengst is er een toffe prijs beschikbaar gesteld!

770 lege stoelen… #legestoel

Tijdens de BabyLoss Awareness Week lanceren we als Rouwkost een groot landelijk campagne met de slogan #legestoel. We vragen iedereen die één of meerdere kinderen moeten missen een foto te maken van een lege (kinder)stoel en deze te plaatsen op Social media. Die lege kinderstoel symboliseert het gemis van het kind dat er niet meer is. Vaak voor de omgeving niet meer zichtbaar, maar voor jou als ouders wel. Want geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist. Tijdens de Rouwkost Run zullen in het midden van de atletiekbaan  770 lege stoelen staan. In het aanmeldformulier kun je aangeven de naam van het kind wat jij moet missen of die jij kent die gemist wordt. Deze namen zullen daar zichtbaar zijn. Want voor hen lopen we!

Rouwkost Run 2024 - Aanmelding

Naam
MM slash DD slash JJJJ
Hier kan je de naam/namen noemen van degene voor wie je loopt of een verlies benoemen van een kindje zonder naam. Ook wanneer je deelneemt omdat je het werk van Rouwkost een warm hart toe draagt kan je dat hier benoemen.

Veelgestelde vragen

Staat het bedrag van €770,00 vast?

Het streefbedrag van €770 is een symbolisch bedrag voor het aantal baby’s wat is overleden in 2022 (laatst bekende cijfers). Het is een streefbedrag, je kan het bedrag zelf ook hoger zetten. 

Loop ik het aantal kilometers op de atletiekbaan?

Het gezamenlijke startschot zal op de baan zijn, je loopt de eerste 400m over de baan rondom de 849 kinderstoelen die er staan. Vervolgens loop je een aangegeven route door het park van 5km. Wanneer je bijv. 15km loop, dan zal je de ronde 3 keer lopen. 

Mag ik ook gewoon meelopen omdat ik het werk een warm hart toe draag?

Ja zeker! Iedereen is welkom om aan de run mee te doen. We doen het samen en samen staan we sterker! Het kan bijv. juist ook een eerbetoon zijn aan iemand uit je vrienden-/familiekring die een kindje moeten missen. Ook jij kan het verschil maken voor zovelen die wel een kindje moeten missen. 

Mijn kind is op oudere leeftijd overleden, mag ik uit zijn/haar naam meelopen?

Ja zeker! Voor de run maakt leeftijd hierin niet uit. De focus van de Baby Loss Awareness Week is alleen op de kindjes die later in de zwangerschap en net na de geboorte zijn overleden. 

Ik heb alleen een actiepagina aangemaakt op Supp. Is dat voldoende?

Goed dat je dat al hebt gedaan. Echter is je aanmelding pas definitief als je ook het aanmeldformulier wat op deze webpagina staat hebt ingevuld. 

Kan ik ook met familie of vrienden lopen?

Ja zeker! Iedereen is welkom. Zowel hardlopers als wandelaars starten gezamenlijk. Je kan dus echt sámen de run lopen! Wel dient iedereen zich persoonlijk aan te melden via de site en een eigen actiepagina aan te maken. 

Mag mijn kind samen met een vriendje rennen?

Ook de kidsrun is er voor iedereen! Ren samen de 400m of 800m en help elkaar de finish over! Er is na de run ook nog genoeg voor de kinderen te doen. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om hem/haar persoonlijk aan te melden. 
Én.. er is een toffe prijs voor het kind met de meeste opbrengst!

Ik kan zelf niet meelopen, maar wil er wel graag bij zijn. Kan dat?

Ook supporters zijn van harte welkom! Ook voor hen is er voldoende te beleven op het evenementen terrein. Mocht je liever de handen uit d emouwen willen steken, dan kan je ook je aanmelden als vrijwilliger voor dit event. Dat kan via onderstaand formulier. 

Meld je aan als vrijwilliger!

Doe je deze dag niet mee als loper? Maar ben je wel beschikbaar om mee te helpen? Dan zoeken we jou! Voor deze dag zijn op zoek naar vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken om deze dag mogelijk te maken. Er zijn diverse taken die je deze dag kunt doen. Iets voor jou? Dan willen we je vragen om onderstaand formulier in te vullen. Vervolgens zullen wij z.s.m. contact met je op nemen om verdere afspraken te maken.

Meld je aan als vrijwilliger voor de activiteiten van stichting Rouwkost. Ben je vaker beschikbaar? Dan kun je je aanmelden als 'algemene vrijwilliger'. Na het invullen van het formulier wordt er contact met je opgenomen.

Ik ben beschikbaar als vrijwilliger voor:
Hier kun je aangeven of je voor één of meerdere activiteiten beschikbaar bent.

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST