Rouwkost Run

Rouwkost Run

Gevoel van verdriet en kracht kunnen op verschillende manieren worden geuit. (Hard)Lopen is er daar zeker √©√©n van. Daarom gaan we tijdens de Baby Loss Awareness Week (9 t/m 15 oktober 2023) samen in beweging komen voor de kinderen die we missen. En zal er op zaterdag 14 oktober een ‘Rouwkost Run’ zijn.

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 14 oktober 2023
Waar: Atletiekvereniging Altis, Amersfoort
Afstanden Hardlopen: 5, 10, 15, 20 km
Afstanden Wandelen: 5 & 10 km
Afstanden Kidsrun: 400m (onderbouw)/ 800m (bovenbouw)

Programma
Inschrijven: 13:00 uur
Start Kidsrun: 13:30 uur
Gezamenlijke start RouwkostRun: 14:00 uur
Plenaire afsluiting: 17:00 uur
Einde: 17:30 uur

Laat je sponsoren

Laat je tijdens deze loop financieel sponsoren. Je kunt met een persoonlijke donatiepagina jouw Loop laten sponsoren uit naam van je kindje.

Jaarlijks overlijden ca. 849 baby’s rondom de zwangerschap/geboorte. Daarom hebben we het ambitieuze¬†plan om te¬†streven dat elke¬†deelnemer ‚ā¨ 849,- ophaalt d.m.v. sponsoring. Met het opgehaalde¬†bedrag kunnen
we maximaal ouders ondersteunen die hun kind moeten missen. Zo kunnen we met dit bedrag o.a.:

  • Het boek produceren “Vier handen op een lege buik’;
  • Videoverhalen produceren;
  • Maatjesproject organiseren;
  • Het ontwikkelen van de troostkoffer.

We waarderen het enorm dat alle donaties die binnenkomen ons in staat stellen om initiatieven te ontwikkelen voor ouders die een baby verliezen/hebben verloren. Elke grote en kleine gift helpt om hierin het verschil te maken!

Kidsrun

Voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool is er een speciale Kidsrun!  Kinderen uit de groep 1 t/m 4 lopen een afstand van 400 meter (1 rondje op de atletiekbaan), vanaf groep 5 lopen ze 800 meter (2 rondjes). De start van de kidsrun is om 13:30 uur. Kinderen kunnen ook hun eigen actiepagina aanmaken om zo ook zelf geld op te halen. Er is een speciale prijs voor het kind dat het meeste geld ophaalt!

Kom met het hele gezin!

Tijdens en na afloop van de Rouwkost Run zal er van alles te beleven zijn op het evenementen terrein. Zo kun je een hapje of drankje halen bij een van de foodtrucks. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Er is volop plezier voor hen, en natuurlijk kan een sportieve uitdaging niet niet missen! Kortom; neem al je supporters mee om je aan te moedigen tijdens deze Rouwkost Run!

849 Lege kinderstoelen

Tijdens de BabyLoss Awareness Week lanceren we als Rouwkost een groot landelijk campagne met de slogan #legestoel. We vragen iedereen die één of meerdere kinderen moeten missen een foto te maken van een lege (kinder)stoel en deze te plaatsen op Social media. Die lege kinderstoel symboliseert het gemis van het kind dat er niet meer is. Vaak voor de omgeving niet meer zichtbaar, maar voor jou als ouders wel. Want geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist. Tijdens de Rouwkost Run zal midden van de atletiekbaan 849 lege kinderstoelen staan, die het gemis van onze kinderen symboliseert. In het aanmeldformulier kun je aangeven de naam van het kind dat jij moet missen. Deze namen zullen op de 849 lege kinderstoelen staan. Want voor hen lopen we!

Rouwkost Run aanmelden

Lopers en kinderen melden zich voor deze loop via onderstaand formulier. Je ontvangt na aanmelding meer praktische informatie over de loop. Na afloop van de Rouwkostrun ontvang je een gepersonaliseerde medaille met de naam van het kind dat gemist wordt.

Geboortedatum(Vereist)
Hier kan je de naam/namen noemen van het kind voor wie je loopt, of een verlies benoemen van een kindje zonder naam.
Wanneer je zelf niet een verlies van een kind hebt meegemaakt maar juist het werk van Rouwkost een warm hart toe te draagt, kan je dat ook hier vermelden.
Wanneer je op 'versturen' klikt, zal je direct worden doorgelinkt naar de actiepagina van de Rouwkost Run. Hier meld je jezelf als deelnemer aan om vervolgens je eigen persoonlijke actiepagina aan te maken. Als je dat hebt voldaan is de aanmelding definitief.(Vereist)

Veelgestelde vragen

Staat het bedrag van ‚ā¨849,00 vast?

Het streefbedrag van ‚ā¨849 is een symbolisch bedrag voor het aantal baby’s wat is overleden in 2021 (laatst bekende cijfers). Het is een streefbedrag, je kan het bedrag zelf hoger op lager zetten.¬†

Loop ik het aantal kilometers op de atletiekbaan?

Het gezamenlijke startschot zal op de baan zijn, je loopt de eerste 400m over de baan rondom de 849 kinderstoelen die er staan. Vervolgens loop je een aangegeven route door het park van 5km. Wanneer je bijv. 15km loop, dan zal je de ronde 3 keer lopen. 

Mag ik ook gewoon meelopen omdat ik het werk een warm hart toe draag?

Ja zeker! Iedereen is welkom om aan de run mee te doen. We doen het samen en samen staan we sterker! Het kan bijv. juist ook een eerbetoon zijn aan iemand uit je vrienden-/familiekring die een kindje moeten missen. Ook jij kan het verschil maken voor zovelen die wel een kindje moeten missen. 

Mijn kind is op oudere leeftijd overleden, mag ik uit zijn/haar naam meelopen?

Ja zeker! Voor de run maakt leeftijd hierin niet uit. De focus van de Baby Loss Awareness Week is alleen op de kindjes die later in de zwangerschap en net na de geboorte zijn overleden. 

Ik heb alleen een actiepagina aangemaakt op Supp. Is dat voldoende?

Goed dat je dat al hebt gedaan. Echter is je aanmelding pas definitief als je ook het aanmeldformulier wat op deze webpagina staat hebt ingevuld. 

Kan ik ook met familie of vrienden lopen?

Ja zeker! Iedereen is welkom. Zowel hardlopers als wandelaars starten gezamenlijk. Je kan dus echt sámen de run lopen! Wel dient iedereen zich persoonlijk aan te melden via de site en een eigen actiepagina aan te maken. 

Mag mijn kind samen met een vriendje rennen?

Ook de kidsrun is er voor iedereen! Ren samen de 400m of 800m en help elkaar de finish over! Er is na de run ook nog genoeg voor de kinderen te doen. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om hem/haar persoonlijk aan te melden. 
√Čn.. er is een toffe prijs voor het kind met de meeste opbrengst!

Ik kan zelf niet meelopen, maar wil er wel graag bij zijn. Kan dat?

Ook supporters zijn van harte welkom! Ook voor hen is er voldoende te beleven op het evenementen terrein. Mocht je liever de handen uit d emouwen willen steken, dan kan je ook je aanmelden als vrijwilliger voor dit event. Dat kan via onderstaand formulier. 

Meld je aan als vrijwilliger!

Doe je deze dag niet mee als loper? Maar ben je wel beschikbaar om mee te helpen? Dan zoeken we jou! Voor deze dag zijn op zoek naar vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken om deze dag mogelijk te maken. Er zijn diverse taken die je deze dag kunt doen. Iets voor jou? Dan willen we je vragen om onderstaand formulier in te vullen. Vervolgens zullen wij z.s.m. contact met je op nemen om verdere afspraken te maken.

Meld je aan als vrijwilliger voor de activiteiten van stichting Rouwkost. Ben je vaker beschikbaar? Dan kun je je aanmelden als 'algemene vrijwilliger'. Na het invullen van het formulier wordt er contact met je opgenomen.

Ik ben beschikbaar als vrijwilliger voor:
Hier kun je aangeven of je voor één of meerdere activiteiten beschikbaar bent.

BLIJF OP DE HOOGTE, SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam(Vereist)

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST


Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio