WereldLichtjesDag

WereldLichtjesDag

Ieder jaar op de 2e zondag in december is het WereldLichtjesDag. Wereldwijd komen mensen dan bij elkaar om overleden kinderen te herdenken.

Op deze dag organiseert stichting Rouwkost een bijzondere event voor ouders die hun kind(eren) moeten missen. Tijdens deze dag bieden we een prachtig afwisselend programma aan voor het hele gezin. Een dag waarin ruimte is om op een ontspannen manier elkaar te ontmoeten, ge√Įnspireerd te raken en te herdenken.

| SAVE THE DATE | WERELDLICHTJESDAG 2023 | ZONDAG 10 DECEMBER |Terugblik Wereldlichtjesdag 2022

PROGRAMMA
Hoofdspreker voor deze dag is Manu Keirse. Manu Keirse (1946) is klinisch psycholoog en emeritus hoogleraar verliesverwerking aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Hij was ook ziekenhuisdirecteur en vier jaar lang kabinetschef op het Belgische ministerie van Volksgezondheid.
Daarnaast zal ook¬†Arjan Lock¬†aanwezig zijn. Arjan is¬†presentator van het televisieprogramma ‚Äėik mis je‚Äô.

Naast een plenair programma zullen er seminars & workshops zijn. Ook zal het Rouwkost-café er zijn en onder genot van diverse lekkernijen kan je kennismaken met verschillende organisaties en mooie producten die te maken hebben met herdenken en verlies.

Voor de kinderen zal er deze dag van alles te beleven zijn en er is voor de kinderen tussen 2-12jaar een eigen programma. Kortom, een dag voor het héle gezin.

13.00uur   Inloop
13.30uur   Plenair Programma (met o.a. Manu Keirse, muziek, verhaal van ouders en Kinderprogramma)
14.30uur   Pauze (Foodtrucks, Marktkramen, Rouwkost cáfe)
15.00uur   Seminar & Workshops
15.45uur    Pauze (Foodtrucks, Marktkramen, Rouwkost cáfe)
16.30uur   Plenair Programma (met o.a. Q&A Arjan Lock, muziek, verhaal van ouders en Kinderprogramma)

Omschrijving van seminars en workshop

Pappa’s rouwen ook | Pieter Cnossen
Een workshop voor vaders om te ontdekken hoe jij het rouwen zelf hebt vormgegeven. We gaan aan de hand van 4 ontdekte rouwtaken van elkaar horen hoe jij en de ander die in de praktijk hebben vormgegeven. Door het gesprek ontstaan er prachtige lessen waar je thuis praktisch nog iets mee kunt.

Kinderen rouwen ook | Ramon van Loon
Elk kind gaat verschillend met verlies om. Geen kind rouwt op dezelfde manier. Hoe betrek je kinderen bij rouw en verdriet? Met elkaar in dialoog, ervaringen delen en van elkaar leren.

Verwachten & Verliezen | Manu Keirse
Als verwachten omslaat in verliezen gaat het vaak om verlies dat onzichtbaar is voor de samenleving, een leven lang met mensen meegaat, en in eenzaamheid moet worden beleefd en overleefd.

Rouw & Geloof | Freek & Liesbeth v/d Brugge
Wel of juist niet geloven in een God was misschien heel vanzelfsprekend voor je – totdat de grond onder je voeten verdween.
Freek en Liesbeth kennen het verlies van een dochter en van een goede vriendin in hun leven. Bij verlies ontstaat ook vaak de vraag over de rol van God ‚Äėwaar bent U dan?‚Äô Misschien herken je ook wel gevoelens van boosheid, teleurstelling, verdriet, ongeloof. Deze seminar is niet bedoeld voor antwoorden of uitleg. Wel voor het eerlijke gesprek met elkaar.

Overlijden van je kind na periode van ziekte | Pauline Aalbers
De impact van de periode van ziekte en de daarbij wellicht behorende traumatische ervaringen op het rouwproces. We gaan hierover met elkaar in gesprek om erkenning en herkenning te ervaren

Dot Painting ‚ÄúGeef kleur aan je hart‚Äô’ | Sigrid | Maximaal 18 deelnemers
Deze workshop biedt je de gelegenheid om kennis te maken met Dot Painting. Het is een eenvoudige manier van schilderen, die je helpt stip voor stip uit je hoofd in je hart te zakken en uiting te geven aan je gevoel zonder er woorden aan te hoeven geven.
Je krijgt een korte uitleg over Dot Painting en een demonstratie van wat je zoal kunt dotten. Daarna ga je zelf aan de slag. Eerst mag je op papier oefenen en daarna mag je op een hartje of een kleine, ronde steen gaan dotten. Voor deze workshop heb je geen schilderervaring nodig.

Praktische informatie

WatInfoLink
ORGANISATIE
Rouwkost
LOCATIE
De Schutterij 10, 3905 PL in Veenendaal
KOSTEN
Gratis
Gift
WANNEER
11 december 2022
AANMELDEN
Aanmelding is niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn gereserveerd.

HELP MEE

Elke ouder heeft recht op ondersteuning na het verlies van hun kind(eren). In een periode van rouw is het fijn als er een luisterend oor is en er praktische hulp geboden wordt. Stichting Rouwkost is er voor ouders om hen hierin te ondersteunen. Wil je ook andere pappa’s en mamma’s in hun rouwproces ondersteunen? Overweeg dan onze stichting te steunen in haar missie.

BLIJF OP DE HOOGTE, SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam(Vereist)

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST


Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio