Skip to main content

Specialisatie Stilgeboorte

Specialisatie Stilgeboorte

Als stichting Rouwkost zijn we gepassioneerd om professionals te ondersteunen zodat ze ouders optimaal kunnen ondersteunen na het verlies van hun kind(eren). Een van de manieren waarop we dat doen is door professionals handreikingen te geven om zich te ontwikkelen. In kennis, materialen en vaardigheden. Daarom organiseren we op 16 februari een specialisatie over stilgeboorte.

Ongeveer 1200 kinderen overlijden jaarlijks tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte. Vòòr de 24 weken grens zijn het er zo ontzettend veel meer. Ben jij uitvaartverzorger, verloskundige, verpleegkundige, kraamverzorgster, arts of iemand die op welke manier dan ook te maken krijgt met stilgeboren baby’s en wil jij voor de ouders van deze kinderen het verschil maken, volg dan deze specialisatie.

Na het volgen van deze specialisatie heb je kennis over de fysiologie en pathologie van ongeboren baby’s en hoe bepalend de duur van de zwangerschap is voor de verzorging en wijze van opbaring. Daarnaast heb je kennis over de verschillende manieren van verzorgen, opbaren en de uitvaart en is er veel aandacht voor het intermenselijke contact en communicatie. De specialisatie wordt ondersteund door verhalen uit het echte leven van ouders, verpleegkundige en uitvaartverzorger. Door hun verhaal te vertellen en de verschillende perspectieven naast elkaar te leggen, wordt helder waarmee het verschil gemaakt kan worden en hoe belangrijk het is dat we samen werken. Een ieder vanuit zijn eigen professie.Daarnaast is er ruimte voor verdiepende vragen, casuïstiek en uitwisseling van ervaring.

Door deze korte specialisatie hoeven we niet meer stil te houden over de stilgeboren kinderen, maar kunnen wij met elkaar een lichtje zijn in het donker.

Praktisch

 • Wanneer: Vrijdag 16 februari 2024
 • Tijd: 10:00 – 16:30 uur
 • Adres: Hooge Hoek 2-11, Renswoude
 • Lunch: inbegrepen
 • Kosten € 149,- ex. BTW. ( € 99,- voor Rouwkost Netwerkleden)
 • Betaling gaat via factuur.
 • Deze specialisatie organiseert Stichting Rouwkost in samenwerking met Regalia Opleidingen

PE-Punten

Deze specialisatie is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:

 • NaVU:  27 PE punten
 • V&VN: 10  punten
 • KNOV: 11 punten
 • KCKZ: 5 punten

Aanmelding gesloten

 

HELP MEE

Elke ouder heeft recht op ondersteuning na het verlies van hun kind(eren). In een periode van rouw is het fijn als er een luisterend oor is en er praktische hulp geboden wordt. Stichting Rouwkost is er voor ouders om hen hierin te ondersteunen. Wil je ook andere pappa’s en mamma’s in hun rouwproces ondersteunen? Overweeg dan onze stichting te steunen in haar missie.

BLIJF OP DE HOOGTE, SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam(Vereist)

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST