Skip to main content

Rouwkost Zorgprofessional

Miskraamcoach Sharon

Ik begeleid vrouwen en mannen die vastlopen na een miskraam en die niet de passende begeleiding hebben gevonden in de reguliere zorg.

Founder & Personal Trainer

Informatie over Miskraamcoach Sharon

Miskraamcoach
Als opgeleide miskraamcoach door Miskraambegeleiding Nederland, werk ik met het KNOV-geaccrediteerde 5-stappenprogramma ‚ÄúKrachtig herstellen van je verlies in zwangerschap‚ÄĚ.

Als miskraamcoach doe ik twee dingen:

  1. Begeleiden van vrouwen en mannen na een miskraam via 1-op-1 coaching en workshops (fysiek en online).
  2. Onderzoek doen naar de invloed van een miskraam op de binding tussen moeder en het kindje dat gezond is geboren na een miskraam. Dit doe ik geheel op eigen initiatief.

Voor mij is dit een gouden combinatie. Ik geloof dat het doorbreken van taboes en begrijpen van de impact van miskramen cruciaal zijn in mijn werk. Deze onderwerpen komen vaak naar voren in gesprekken met cli√ęnten die een miskraam hebben doorgemaakt of worstelen met bekkenbodemproblematiek.

Ik begeleid vrouwen en mannen die vastlopen na een miskraam en die niet de passende begeleiding hebben gevonden in de reguliere zorg.

Mijn begeleiding rijkt verder dan alleen gesprekken voeren: het draait om het leren voelen, ervaren en het benutten van je lichaam.

Mijn missie als miskraamcoach
Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen en mannen te begeleiden die vastlopen na een miskraam.

Ik wil helpen het vertrouwen in een nieuwe zwangerschap te herstellen, zodat je de verbinding met het kindje durft aan te gaan. Helpen bij het omgaan met piekeren,zodat je minder schuldgevoelens ervaart. Helpen bij het omgaan van rouw en verlies, waarbij je verlies niet hoeft los te laten maar anders leert vasthouden.

Ik streef naar meer bekendheid voor een gerichte aanpak en vroegtijdige begeleiding om negatieve ervaringen (als een postnatale depressie of posttraumatisch stresssyndroom) te voorkomen.

Waar ik energie van krijg:

  • Coaching
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Mijn kennis delen met andere zorgverleners of werkgevers
  • Mijn ervaringen delen aan een groot publiek
  • Schrijven in de vorm van bijvoorbeeld blogs
  • Onderzoek doen