Skip to main content

Rouwkost Zorgprofessional

Mariposa Coaching

Mariposa Coaching

Begeleiding na zwangerschapsverlies

Founder & Personal Trainer

Informatie over Mariposa Coaching

Mariposa coaching

Je hebt een miskraam doorgemaakt. Een abortus. Of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Misschien ben je een kindje van een meerling verloren. Is je kindje stil geboren. Of blijf je ongewenst kinderloos.

Mariposa coaching is er speciaal voor iedereen die het vaak onzichtbare verdriet heeft ervaren na verlies tijdens de zwangerschap. Voor die krachtige vrouwen en mannen die handvatten zoeken om met dit verdriet om te gaan. Voor jou, omdat je het jezelf gunt om na dit verlies krachtig je weg te kunnen vervolgen. Omdat je je kind de plek in je leven gunt die het verdient.

“Omdat het niet gaat over loslaten, maar om anders vasthouden”

Anne-Marie – over loslaten en vasthouden

Een donkergroene bank en zo’n zacht tapijt waar je het liefst even op blote voeten in weg wilt zakken. De coachruimte van Anne-Marie voelt warm en comfortabel aan. Gelukkig maar, want de onderwerpen die hier besproken worden zijn voor veel mensen niet zo comfortabel.

Het gaat over kindjes die in de buik overlijden, verlies in de zwangerschap. Of dat nu in het begin is of wat later. Over het ongemak op dit onderwerp, reacties van de buitenwereld. Hoe deal je met dit verdriet? De coachees van Anne-Marie willen weer vooruit kunnen kijken. Een volgende zwangerschap goed mee kunnen maken.

De dood is voor Anne-Marie helaas een thema dat zich al vaak heeft aangediend. Maar, zegt ze: ‘Ik heb dit niet allemaal meegemaakt om er niets mee te doen.’ Met een sterke motivatie om ‘zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen heling en ontwikkeling’ staat ze anderen bij in hun proces. Vrouwen, maar ook stellen. ‘Als ze samen komen, dat is het mooiste.’ Ze vertelt dat mannen en vrouwen vaak anders rouwen, en dat het dan moeilijk kan zijn om elkaar te begrijpen. Het gemis van samen verdrietig kunnen zijn.