Skip to main content

Rouwkost Zorgprofessional

Hemelwieg

Mijn naam is Nathalie en Hemelwieg wordt door mij met de hand gemaakt uit naam van Madelief en Sophie. De tweeling die wij missen. Het hele verhaal kun je lezen op mijn website.

Founder & Personal Trainer

Informatie over Hemelwieg

Specialisaties
Bij mij kun je terecht voor:
• Hemelwieg, een zacht en warm afscheidswiegje van wol bewerkt tot vilt voor kindjes die komen te overlijden tijdens de zwangerschap of bij de geboorte
• Wateropbaring, een opbaringsvorm voor deze hele kleine kindjes in gewoon kraanwater. Er zijn 2 maten voor in de hemelwieg en de grotere maten zijn losse exemplaren.
• Hemelwiegdeken, is een op maat gemaakte deken om de losse wateropbaring te omwikkelen. Het toedekken van het overleden kindje wat in het water is opgebaard.
• Hemelwade, is een wade van vilt om het voldragen kindje in te wikkelen. Mogelijk in elke kleur en naar wens gemaakt.
• Met Vertel je Verhaal in Vilt ga je zelf je rouwverhaal tastbaar maken. Wat je voelt en ziet in je hart ga je door te praten en creatief bezig te zijn verweven in je leven.

Informatie over Hemelwieg
Hemelwieg voor een klein afscheid van een GROOT wonder
Een hemelwieg is gemaakt voor kindjes die zijn of komen te overlijden in de baarmoeder, om ook voor deze kindjes een mooi afscheid te verzorgen. Het is een hele moeilijke tijd, en dan wil je je kindje nog even bij je houden, een paar dagen voordat het afscheid komt. Deze periode wordt langer mogelijk met de wateropbaring {watermethode}, tot wel 5 dagen. Hoe fijn is het als je je te vroeg geboren kindje, wat niet levensvatbaar is, een fijn bedje kunt bieden in een Hemelwieg. Wat je vast kan houden en kan wiegen in je armen, ernaar kan kijken en aaien, waar jij/jullie behoefte aan hebben op dat moment. Je kunt het open laten en je kan het afsluiten door de klepjes erom heen te vouwen.
De afscheidswiegjes zijn met de hand gevilt. Van merinowol gecombineerd met zijde en vlasvezels. Het geheel wordt bewerkt met water en groene zeep tot een vilten wiegje. Alles is van natuurlijke materialen waardoor het heel zacht aanvoelt.  Heb je vragen over de verschillende mogelijkheden van Hemelwieg neem dan contact met mij op.

Informatie over de wateropbaring
Wateropbaring {watermethode} is een opbaringsvorm. Door het kindje in het kraanwater te leggen krijgt het een zacht roze kleur en neemt het de foetushouding aan zoals het in de baarmoeder in het vruchtwater lag.. Het is heel kwetsbaar en zo wordt het huidje beschermd. Er kunnen mooie foto’s gemaakt worden, en je kan je kleine baby zelf verzorgen door het water te verversen en je kindje in je handen te houden.

Er zijn 2 maten waterwiegjes voor in de Hemelwieg. Tot 12 weken en tot 16 á 18 weken zwangerschap. De losse wateropbaring met Hemelwiegdeken is er van 16 tot 40 weken zwangerschap.
Neem voor vragen over de wateropbaring ook gerust contact met mij op.

Informatie over Vertel je Verhaal in Vilt
Rouw verweven in je leven door te praten en creatief bezig te zijn. Je/jullie gaan wat je voelt en ziet in je hart tastbaar maken in een werkstuk van wol. Dit ga je bewerken met water en groene zeep tot vilt. Neem een kijkje op de website voor de mogelijkheden.
Samen met Leonie Nuijen een rouwcoach die ook aangesloten is bij Rouwkost hebben we de dag Koesterboek. Een dag met een lach en een traan geheel in het teken van jullie verlies. De eerste bladzijde van het boek is de kaft die in vilt gemaakt gaat worden volgens het principe Vertel je verhaal in vilt.
Heb je vragen stel ze me gerust, ik leg je er graag meer over uit.
www.verteljeverhaalinvilt.nl