Skip to main content

Rouwkost Zorgprofessional

Grief Chief

Grief Chief wil voorkomen dat bedrijven door rouw waardevolle medewerkers verliezen. Door overbelasting van je andere teamleden, het uitvallen van de medewerker die rouwt of verlies van opdrachten en omzet.

Founder & Personal Trainer

Informatie over Grief Chief

Rouw zonder verlies
Ieder mens, en daarmee ook werknemer, krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Verlies van een geliefde, van gezondheid of van een relatie.

Verlies, met als gevolg rouw, hoort bij het leven. Verlies van een geliefde, van gezondheid of van je relatie. Dit laat je medewerker niet thuis maar neemt het mee naar het werk. Iedere werkgever krijgt er dan ook vroeg of laat mee te maken.

40% van de rouwenden meldt zich na korte of langere tijd ziek. Het terugdringen van verzuim, als gevolg van rouw gerelateerde problematiek, is essentieel voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

 

Over mij
Mijn naam is Naomi Kievit, de bedenker en oprichter van Grief Chief. Ik ben een optimistisch en betrokken persoon. Ik houd van concrete opdrachten en denk in oplossingen.

Rouw, verlies en verdriet zijn niet op te lossen. Maar goede ondersteuning helpen je wel ermee om te gaan. In de lente van 2019 zag ik een uitzending van Nieuwsuur over het hoge ziekteverzuim door rouw. Vanuit mijn HR-achtergrond herkende ik dit. Maar ook ik had geen kennis van rouw. Ik had me er nog nooit in verdiept. Het onderwerp greep me aan en liet me niet meer los. En soms weet je gewoon dat je ergens mee aan de slag moet.

Via studie en gesprekken ben ik me erin gaan verdiepen en zo is Grief Chief ontstaan. Ik wil rouw bespreekbaar maken. Bedrijven helpen om goed werkgeverschap te laten zien. In de pieken en dalen die het leven heeft. Want mensen zijn toch het meest waardevol binnen je bedrijf.

‘Rouw is de achterkant van liefde’, las ik in een boek. Dus eigenlijk mag ik dan met liefde bezig zijn!