Skip to main content

Rouwkost Zorgprofessional

Esli Jongen

Begeleiding bij ziekte, (pril) verlies, overlijden en rouw. Het leven is niet altijd eenvoudig. Ik help jongvolwassenen, ouders en volwassenen die te maken krijgen met ziekte, trauma of verlies. Daarbij heb ik oog voor emoties, lichaamstaal, vragen en gedachten. Samen gaan we samen op zoek naar een weg die bij jou past. Ik sluit aan bij waar jij staat en waarnaar jij verlangt. Er is ruimte voor lichtheid in de zwaarte.

Founder & Personal Trainer

Informatie over Esli Jongen РTraining en Consult bij Levensvragen

~Veerkracht

Wanneer je leven verandert door ziekte, stress of trauma kunnen het lichaam en emoties uit balans raken. Ik werk als  Somatic Experiencing Practitioner. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde lichaamsgerichte methodiek om te herstellen van een schok, stress of trauma. We kijken in kleine stapjes naar fysieke en emotionele reacties op een ervaring. Het voelen en doorleven, zorgt voor meer balans in lichaam en geest.

~ Verbinding

Ik geloof in de kracht van samen en werk op basis van relatie. We hebben elkaars aanwezigheid nodig om onszelf veilig en geborgen te voelen. Emoties willen gedeeld en ontvangen worden. Wanneer we onszelf uitdrukken, kan er begrip en ori√ęntatie ontstaan. Naast het contact tussen mensen kunnen er ook andere bronnen van verbinding zijn, zoals de natuur of een levensbeschouwing.

~ Vertrouwen

We krijgen in ons leven geen kompas mee. Ieder mens zoekt zijn of haar pad. Wanneer je niet zo goed weet welke richting jou past of je misschien geen perspectief ziet, ga ik met jou op zoek. We kijken uit naar hulpbronnen. Wat geeft je kracht, steun of vertrouwen? Ik put uit mijn ervaring als humanistisch geestelijk begeleider en kennis van zingeving. In mijn therapie maak ik, indien het bij je past, gebruik muziek, gedichten of meditaties.

Over Esli 
Vanaf 2012 begeleid ik mensen met levensvragen. Naast mijn eigen praktijk werk ik in hospice C’est La Vie-huis in Naarden en ben ik inzetbaar voor het Netwerk Integrale Kindzorg, Zin in Utrecht en Questio Centrum voor Levensvragen. Wanneer kinderen of jongeren ernstig ziek zijn en thuis zullen gaan overlijden, krijg ik geregeld verwijzingen vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses M√°xima Centrum voor Kinderoncologie.

 Een aantal keer per jaar begeleid als doula zwangere vrouwen en hun partner voor en tijdens de bevalling. Zij kunnen van mij emotionele en fysieke steun gecombineerd met een traumasensitieve werkwijze verwachten. Ik kan rustig en empathisch aanwezig blijven bij zowel het lijden als de kracht die geboorte en overlijden meebrengen. Het is de kringloop van het leven, die mij soms als mens ook kan raken.