Skip to main content

Joeri & Alessandra verloren hun dochter Lily

Alessandra en Joeri zijn de gelukkige ouders van Lily (5) en Bowie. Op de eerste mooie zaterdag van 2023 zit Lily in de bakfiets op de terugweg van zwemles. Ze vraagt aan Joeri of ze straks weer mag gaan touwtjespringen. Het zal er nooit meer van komen. In één seconde voltrekt zich een drama met vreselijke gevolgen. Een snel optrekkende motorrijder maakt een einde aan het leven van de kleine Lily.

In deze video delen Joeri & Alessandra het verhaal van hun lieve, prachtige dochter Lily.
Zij vertellen in het boek ´Vier handen op een lege buik´ wat het verlies van Lily specifiek met hun relatie doet en hoe zij allebei verschillend rouwen.

Roland & Erica verloren hun zoon Kjell

Kjell, met zijn bijna 16 jaar een prachtige jongen, een verbinder, vrolijk en vol levenslust. Hij genoot ten volste van het samenzijn met anderen.
Maar na een avond met vrienden kwam de politie bij de deur van zijn ouders: er is een afschuwelijk auto-ongeluk gebeurd… Eenmaal in het ziekenhuis werd het heel snel duidelijk, Kjell is overleden…

In deze video delen Roland & Erica het verhaal van hun lieve zoon Kjell.

Marian verloor haar zoon Siem

Na een lang traject was er eindelijk hoop voor Marian en Martijn. Eindelijk waren ze in blijde verwachting van een prachtige zoon! Al snel zijn er op de echo´s afwijkingen zichtbaar, weken van onzekerheid gaan voorbij. Ze besluiten de zwangerschap uit te dragen.. maar toen werd het met 32 weken heel stil in de buik van Marian… In deze video deelt Marian het verhaal van haar lieve zoon Siem.

Nikkie & Wesley verloren hun zoon Vigo

Met een goede zwangerschap en een blij uitzien naar de komst van hun eerste kindje, kwam bij 28 weken zwangerschap als een donderslag bij heldere hemel het allesvernietigende nieuws:ze konden niets meer voor hun nog ongeboren zoontje betekenen.

In deze video delen Nikkie & Wesley het verhaal van hun lieve zoon Vigo.

Evert-Jan & Arita verloren hun zoon Henk-Jan

Henk-Jan was een zorgzame, vrolijke en lieve zoon die enthousiast en sportief door het leven ging.
Op een moment werd hij vermoeider en kwam hij niet meer goed mee op school. Onderzoeken lieten eerst niets vermoeden, totdat Evert-Jan en Arita het schokkende nieuws ontvingen: hun lieve zoon had acute lymfatische leukemie… De behandeling sloeg aan en na lang vechten ontvingen ze het goede bericht dat deze afgerond kon worden. Verbaasd en dankbaar kwamen ze thuis van het gesprek, maar toen sloeg thuis plotseling het noodlot toe.

Evert-Jan en Arita vertellen het verhaal van hun dappere zoon, Henk-Jan…

Pauline Wingelaar verloor haar dochter Belle

Pauline Wingelaar, bekend van Echte Gooische moeders, was vanaf het eerste moment dat ze zwanger was van dochter Belle vreselijk bezorgd. Tijdens opnames voor Echte Gooische moeders ging het mis: ze verloor vruchtwater. Pauline was toen twintig weken zwanger. Belle werd uiteindelijk met 22 weken geboren en overleed na drie kwartier.

In deze video gaat Bjorn Visser in gesprek met Pauline Wingelaar over het verlies van haar prachtige dochter, Belle.

Jannetje & Camiel verloren hun dochter Frederika

Na een miskraam waren ze blij verrast dat ze weer in blijde verwachting mochten zijn en het kindje goed mocht groeien. De coronalockdown zorgde voor een bubbel waarin ze in volle verwachting zich met elkaar onstpannen voorbereidden op de komst van een zusje en dochter! Tot dat corona toesloeg bij Jannetje…

In deze video delen Jannetje en Camiel het indrukwekkende verhaal van hun prachtige dochter, Frederika.

Timon verloor zijn zoon Levi

Nietsvermoedend waren Timon en zijn vrouw aan het werk, toen onverwachts de oppas van hun zoon Levi belde met de boodschap dat ze heel snel terugmoesten komen. Het ging plotseling helemaal niet goed met hun 7 maanden oude zoontje…

In deze video deelt Timon het indrukwekkende verhaal van zijn prachtige zoon, Levi.

Bianca & Michael verloren hun zoon Noah

Liefdevol en vol verwachting ontvingen Bianca en Michael na een goede zwangerschap een prachtige zoon, wat zijn ze trots en dankbaar! Al snel blijkt dat Noah opvallend vaak onrustig is en veel huilt. Een ´huilbaby´ wordt hen verteld. Maar als donderslag bij heldere hemel kwam daar na enkele weken de diagnose Hydro anencefalie…

In deze video delen Bianca en Michael het indrukwekkende verhaal van hun kleine strijder, Noah.

Robin & Iris verloren hun zoon Joël

Robin & Iris hadden in hun zoontje  ‘een ware engel op aarde’ om zich heen. Totdat de dag kwam dat de auto waarin hij zo lekker sliep, met een harde klap op de snelweg tot stilstand kwam.  Zijn mooie glimlach wordt niet meer gezien en zijn stem die roept om ‘papa’ niet meer gehoord…

Robin & Iris vertellen hun verhaal over hun lieve zoon, Joël.

Milan en Jedidja verloren hun zoontje Adam

Een zorgeloze zwangerschap kwam bijna tot zijn einde, toen plotseling het stiller werd in de buik van Jedidja. Onverwachts was daar met 38 weken de bevalling van hun prachtige zoon Adam, die ze levenloos in hun armen kregen. Alles had zo anders kunnen wezen..

In dit verhaal delen Milan en Jedidja het ontroerende verhaal van het verlies van hun zoontje, Adam.

Nannie verloor haar zoontje Sem

Een grote wens ging in vervulling: Nannie was samen met haar man in blijde verwachting!
De eerste dag van haar zwangerschapsverlof was aangebroken, maar toen ze diezelfde ochtend last kreeg van een hevige buikpijn gebeurde wat niemand verwachtte..
Ze ontmoette die dag haar zoontje Sem…

In dit verhaal deelt Nannie het ontroerende verhaal van het verlies van haar zoontje, Sem.

Wim & Henriette verloren hun zoon Jurre

Het gezin van Wim & Henriette werd na enige jaren nog verblijd met de komst van hun jongste zoon en broertje Jurre. Zo welkom, zo geliefd.
Maar toen sloeg het noodlot toe, Jurre bleek kinderkanker te hebben…

Hier delen Wim en Henriette hun verhaal over het verlies van hun 18-jarige zoon Jurre.

Ramon & Annelies verloren hun superheld Kai

Wanneer Ramon & Annelies in verwachting zijn van een tweeling, kan hun geluk niet op. Samen bereiden ze zich voor op de komst van hun baby’s. Totdat bij een controle de gynaecoloog stil blijft,
te stil…

In dit verhaal delen Ramon en Annelies het verhaal over hun superheld Kai.

 

Lied LEV – nog altijd wie U was

Ik dacht dat ik wel doorhad
Hoe de wereld in elkaar zat
Tot alles weer eens anders werd

En al mijn zekerheden
Met de noorderzon verdwenen
Door de tijd bij het grofvuil gezet

Nu de wereld zo verandert
Verandert U dan mee?

Refrein
Bent U nog altijd wie U was
Bent U nog dezelfde, bent U nog mijn houvast
Bent U mijn zekerheid mijn hoop
Kan ik er op vertrouwen,
Dat U nog naast mij loopt?
Zoals U heeft beloofd

Als mijn wereld wankelt
En mijn beeld van U weer kantelt
Blijkt U zoveel meer te zijn

Meer ruimte om te leven
Meer liefde om te geven
Verder dan mijn denken reikt

Nu de wereld zo verandert
Verandert U niet mee

Refrein II
U bent nog altijd wie U was
U bent nog dezelfde, nog altijd mijn houvast
U bent mijn zekerheid, mijn hoop
En ik leer te vertrouwen
Dat U nog naast mij loopt
Zoals U heeft beloofd

U bent nog altijd wie U was

Tekst & muziek: Freek van der Brugge & Matthijn Buwalda

Productie: Pieter Bakker & Onne Crezee
Director of Photography: Gerbert Floor
1st Camera: Steffen Nieuwenhuizen (SKIN)
Camera assistent: Karel Epskamp
Regie: Reint Bergman (SKIN)
Montage: Gerbert Floor

https://bandlev.nl/

De invloed van rouw op je emoties

Vijf vaders uit het boek ‘Pappa’s rouwen ook’ kwamen bij elkaar om in gesprek te gaan over het verlies van hun kind(eren). In dit fragment zijn vaders aan het woord over de invloed van rouw op je emoties.

Dit fragment een onderdeel van het boek “Pappa’s rouwen ook” en is een productie van stichting Rouwkost.

De invloed van rouw op hoe je voor jezelf hebt gezorgd

Vijf vaders uit het boek ‘Pappa’s rouwen ook’ kwamen bij elkaar om in gesprek te gaan over het verlies van hun kind(eren). In dit fragment zijn vaders aan het woord over hoe ze voor zichzelf hebben gezorgd tijdens hun rouwproces.

Dit fragment een onderdeel van het boek “Pappa’s rouwen ook” en is een productie van stichting Rouwkost.

De invloed van rouw op je gezin

Vijf vaders uit het boek ‘Pappa’s rouwen ook’ kwamen bij elkaar om in gesprek te gaan over het verlies van hun kind(eren). In dit fragment zijn vaders aan het woord over de invloed van rouw op het gezin.

Dit fragment een onderdeel van het boek “Pappa’s rouwen ook” en is een productie van stichting Rouwkost

De invloed van rouw op je relatie

Vijf vaders uit het boek ‘Pappa’s rouwen ook’ kwamen bij elkaar om in gesprek te gaan over het verlies van hun kind(eren). In dit fragment zijn vaders aan het woord over de invloed van rouw op je relatie/huwelijk.

Dit fragment een onderdeel van het boek “Pappa’s rouwen ook” en is een productie van stichting Rouwkost.

Rouwkost documentaire

In de documentaire ‘Pappa’s rouwen ook’ gaan Wesley, Bjorn, Tom, Robbie en Bram in gesprek met elkaar om het kwetsbare en moedige verhaal te vertellen over hoe ze zijn omgegaan met het verlies om hun overleden kind(eren). Wat gebeurde er? En welke invloed heeft rouw had op hun relatie, emoties, gezin en de manier waarop ze voor zich zelf hebben gezorgd? Waar liepen ze in het dagelijks leven en op het werk tegenaan? Wat deed het verlies met de manier waarop ze nu in het leven staan? In deze documentaire krijg je als kijker een uniek kijkje in het rouwende vaderhart.

Een must see voor iedereen die een kind heeft verloren! Deze documentaire is een onderdeel van het boek “Pappa’s rouwen ook” en een productie van stichting Rouwkost

Bjorn te gast bij Papa Podcast

Wij papa’s hebben maar een druk en hectisch leven, zo divers dat we er graag over praten al is dat soms nog steeds een taboe. En voor de toekomstige papa’s ook nog eens handig om te luisteren, want we hebben toch wel wat tips voor jullie. Maarten Egas Reparaz heeft elke aflevering een andere gast waarin we het hebben over de leuke en minder leuke dingen van het ouderschap.