Bjorn en Freek te gast in ‘Bij Jorieke’

In het radioprogramma ‘Bij Jorieke’, zoekt Annemarie met haar gasten naar geloofsverdieping, deelt bijzondere levensverhalen of bespreekt thema’s die uit het leven van luisteraars gegrepen zijn.

Dinsdag 11 oktober waren Freek van der Brugge en Bjorn Visser te gast en zij deelden hun eigen persoonlijke verhaal, gaven antwoord op kwetsbare vragen en vertelden over Stichting Rouwkost.


Het gesprek is
hier terug te luisteren.

Bjorn te gast bij Papa Podcast

Wij papa’s hebben maar een druk en hectisch leven, zo divers dat we er graag over praten al is dat soms nog steeds een taboe. En voor de toekomstige papa’s ook nog eens handig om te luisteren, want we hebben toch wel wat tips voor jullie. Maarten Egas Reparaz heeft elke aflevering een andere gast waarin we het hebben over de leuke en minder leuke dingen van het ouderschap.

Pappa’s rouwen ook in podcast Klare Liefdestaal

Samen met zijn vrouw was Bjorn in verwachting van een tweeling. Twee mooie meisjes zouden toegevoegd worden aan hun jonge gezin, tot het ongelooflijke gebeurde. De meisjes moesten om een medische reden gehaald worden, waarbij men hoopte dat beide meisjes het zouden overleven. Het tegendeel bleef echter waar, beide meisjes overleden kort na elkaar.

Dit rauwe verlies was dan een enorme klap voor heel het gezin, waarbij de vraag rijst hoe je als vader kunt dealen met het verlies van een kind en alle dimensies die daarbij horen. In Bjorn´s zoektocht hoe je nu kunt dealen met zulk afschuwelijk verlies, ontdekte Bjorn dat er enorm weinig is geschreven over het verlies van kinderen voor vaders. Dat was dan ook de reden voor Bjorn om samen met 11 andere vaders het boek Pappa’s rouwen ook te schrijven, waarin elke man kwetsbaar een boekje opendoet over hun verlies.

Tijdens deze podcast deelt Bjorn zijn verhaal en spreken we over eenzaamheid, hoe de verhoogde druk bepaalde patronen versterkt en over schuld en schaamte. Bjorn deelt over de liefdestaal die er ligt in het rouwen om je verlies en geeft inzicht in hoe het beeld van rouw invloed heeft op jouw proces.

Laat je inspireren en verrijken door deze indrukwekkende podcast én check het boek via de speciaal opgerichte stichting Rouwkost, die zich inzet voor ouders die een kind verliezen.


Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio