Skip to main content

Pappa’s rouwen ook in podcast Klare Liefdestaal

2 juni 2022

Samen met zijn vrouw was Bjorn in verwachting van een tweeling. Twee mooie meisjes zouden toegevoegd worden aan hun jonge gezin, tot het ongelooflijke gebeurde. De meisjes moesten om een medische reden gehaald worden, waarbij men hoopte dat beide meisjes het zouden overleven. Het tegendeel bleef echter waar, beide meisjes overleden kort na elkaar.

Dit rauwe verlies was dan een enorme klap voor heel het gezin, waarbij de vraag rijst hoe je als vader kunt dealen met het verlies van een kind en alle dimensies die daarbij horen. In Bjorn´s zoektocht hoe je nu kunt dealen met zulk afschuwelijk verlies, ontdekte Bjorn dat er enorm weinig is geschreven over het verlies van kinderen voor vaders. Dat was dan ook de reden voor Bjorn om samen met 11 andere vaders het boek Pappa’s rouwen ook te schrijven, waarin elke man kwetsbaar een boekje opendoet over hun verlies.

Tijdens deze podcast deelt Bjorn zijn verhaal en spreken we over eenzaamheid, hoe de verhoogde druk bepaalde patronen versterkt en over schuld en schaamte. Bjorn deelt over de liefdestaal die er ligt in het rouwen om je verlies en geeft inzicht in hoe het beeld van rouw invloed heeft op jouw proces.

Laat je inspireren en verrijken door deze indrukwekkende podcast én check het boek via de speciaal opgerichte stichting Rouwkost, die zich inzet voor ouders die een kind verliezen.