Skip to main content

Bjorn in gesprek met Jacomijn

8 mei 2023

Pappa’s rouwen ook. Maar hoe anders dan vrouwen…

In de nieuwe podcast-aflevering van 𝘚𝘩𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘮𝘦𝘴𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪 praat Jacomijn Kruisbrink met Bjorn Visser. Verlies en rouw heeft veel impact gehad op hoe hij zijn leven nu leeft. Als hij onverwacht afscheid moet nemen van zijn pasgeboren tweeling Anna en Lynn staat het leven voor hem en zijn vrouw Inge stil.
Hij wil antwoord op veel vragen, maar alle antwoorden lijken voor en door vrouwen gemaakt. Waar zijn de vaders hierin? En waar vindt hij antwoord op zijn vragen? ‘Hoe kom je er zo snel mogelijk doorheen?’ ; ‘Waarom is er zo weinig bekend over hoe andere mannen dit doen?´ ; ‘Hoe kan ik het op mijn eigen manier doen?’ ; ‘En waar vind ik steun bij hoe mannen dit ervaren hebben?’

Zijn zoektocht leert hem ook veel:
Mannen zijn allergisch voor rouwtherapie en lotgenoten-groepen. Dat kan ook anders. Bier en pizza zijn een uitstekende basis om een goed gesprek te hebben. Rouw is de taal van de liefde, dat hoeft niet meer weg. Het verlies is niet meer terug te draaien, maar de verliezen die daarna dreigen (echtscheiding, depressie, suïcide om maar eens wat te noemen) zijn wél te voorkomen.

Jacomijn: ‘Ik ben heel blij dat we zo’n open en eerlijk gesprek hebben gevoerd
en wens heel veel andere mannen toe dat ze de steun vinden die ze nodig hebben.’