Profiel Rouwkost Maatje

Walter Geurts

  • Oosterhout, Nederland
  • Man
  • 38
Woont In Oosterhout – Verloofd met Susan – vader van Fenna, Sofie & Lotte († 2019) en Stijn – Hobby’s: gezin en wielrennen
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

In 2019 waren mijn vrouw en ik in verwachting van 2 prachtige dochters. Tot onze grote verrassing mochten wij na een eerste dochter een meisjestweeling verwachten. Wel was er vanaf de eerste echo een hele grote ‘LET OP’. Het betrof een zeer risicovolle zwangerschap, aangezien het een mono-mono-tweeling bleek te zijn. Dit hield in dat de meisjes samen 1 placenta deelden, maar ook samen in 1 vruchtzak zaten met alle risico’s die daar bij kwamen kijken. Direct zijn we onder behandeling gesteld van de gynaecoloog onder supervisie van het Erasmus in Rotterdam. Het traject zou er uit zien van elke 4 weken een echo tot de 16e week van de zwangerschap, naar tweewekelijks echo tot 20weken, naar wekelijkse echo vanaf de 20e week van de zwangerschap. Vanaf 26 weken zou mijn vrouw in het Erasmus worden opgenomen zodat zij 3x per dag een echo kon krijgen tot de bevalling rond de 32e/33e week van de zwangerschap.

Na 23 weken merkte mijn vrouw minder activiteit in haar buik en twee dagen later toen we een afspraak hadden bij het Erasmus voelde zij niks meer. Onze angst bleek in het ziekenhuis helaas werkelijkheid en waren allebei de meisjes overleden. Twee dagen later moest zij bevallen van onze twee meisjes. Na drie dagen inleiden zijn onze dochters Sofie en Lotte stil geboren.

De periode na de bevalling hebben mijn vrouw en ik intens met elkaar beleefd. Het samen toeleven naar de uitvaart en daarna ons leven proberen op te pakken, want we moesten ook door voor onze dochter Fenna. We hebben enorm veel gepraat met elkaar over van alles en nog wat. In elkaar hebben wij een maatje gevonden. Het is ons in die tijd ook opgevallen wat voor een taboe er nog heerst rondom dit onderwerp.  Hoe weinig fora er zijn om je verhaal kwijt te kunnen, om tips en adviezen op te halen of om lotgenoten te treffen. Met de komst van het boek ‘Papa’s rouwen ook’ en stichting Rouwkost vond ik een platform om mijn verhaal te delen. Met mijn verhaal en mijn ervaring wil ik graag mensen helpen om een luisterend oor te bieden en ervaringen te delen.

Inmiddels hebben wij een jaar later een prachtige regenboog-zoon gekregen, Stijn, die in zijn ziel de zieltjes van Sofie en Lotte meedraagt. Wij zijn een hecht gezin en genieten van het leven in alle facetten. Ikzelf ben regelmatig op de racefiets te vinden en met elkaar houden wij van wandelen in de bosrijke omgeving van onze woonplaats Oosterhout. Als ik je maatje mag zijn, kunnen we gaan fietsen, wandelen, maar ook een biertje of wijntje pakken en onder het genot van een drankje naar elkaar luisteren. Maar, is er altijd ook nog de telefoon.

Walter Geurts

Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio