Profiel Rouwkost Maatje

Rianne Wolfsen

  • Apeldoorn, Nederland
  • Vrouw
  • 28
Kinderen: Hadassah (2018), Sifra (†2020), Salomé (2021) Werk: HR Adviseur
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

In juli 2020 is onze dochter Sifra stil geboren. Eind juni, toen ik 25 weken zwanger was, bleek zij ernstig ziek te zijn. Vanuit het ziekenhuis werden we doorverwezen naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) om daar meer onderzoek te laten doen. Zij zouden meer kunnen zeggen over haar conditie en prognose. In het meest gunstige geval zou ik nog een paar weken zwanger zijn en zou ze snel na de geboorte geopereerd worden. Een dag later konden we al in het WKZ terecht. Na wat algemene uitleg stelde de gynaecoloog voor om te beginnen bij haar hartje. Toen ze de echo op mijn buikt zette bleef het beeld stil, te stil. Haar hartje was er al mee gestopt.

Ik besefte amper wat er gebeurde, de grond werd onder mijn voeten vandaan geslagen. Is dit echt? Tegelijk gaf het ook hoop en troost om te weten en te geloven dat zij vanuit mijn buik is opgenomen in de armen van haar hemelse Vader. Voor haar is de strijd voorbij. En voor ons begon de strijd vanaf die dag. We stapten een wereld binnen die wij totaal niet kenden en we moesten onmogelijke keuzes maken. Ik ben nog een aantal dagen zwanger geweest en nadat Sifra geboren is hebben we haar nog een paar dagen in huis gehad. Waardevolle momenten, herinneringen die we koesteren.

En na de begrafenis moest het leven zo goed en zo kwaad als het ging weer opgepakt worden. Stapje voor stapje. Een van de dingen die mij heel erg hielp was om ervaringen van anderen te horen en te lezen. Ik moest dwars door de pijn en verdriet heen, maar tegelijk betekende dit niet het einde van míjn leven. Wat was het fijn om mensen in mijn omgeving te hebben die door datzelfde proces gingen. Ik kon me ook heel erg optrekken aan anderen die juist al wat verder waren.

En dat is ook de reden waarom ik mij beschikbaar stel als maatje. Er zijn voor jou, luisteren naar jouw verhaal. Omdat we aan een half woord genoeg hebben. En omdat delen, gewoon je verhaal vertellen al zo bevrijdend kan zijn. De naam van je kind(je) kan niet vaak genoeg genoemd worden!

Van harte welkom om samen af te spreken. Welkom bij mij thuis voor een hapje en drankje. Of we gaan lekker het bos of de weilanden in. Deel je verhaal, voel je vrij!

Rianne Wolfsen

Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio