Profiel Rouwkost Maatje

Griteke Oosting

  • Vrouw
  • 32
Woont in Leeuwarden – getrouwd met Jerreth – mem van Joël (2014), Sare (2017) en Ise (ꝉ 2020) – werkt als praktijkverpleegkundige bij een huisarts – hobby’s: padel, yoga, gezelligheid met het gezin, lekker eten en drinken met vrienden
Founder & Personal Trainer

Achtergrond

M’n leven lang heb ik geroepen wel een elftal aan kinderen te willen. Na twee zorgeloze zwangerschappen waar ik enorm van heb genoten raakte ik zwanger van Ise, waar ik dan ook vrij onbevangen in ging. Na 20 weken zwangerschap heb ik mij wel eens afgevraagd of ik tijdens mijn eerdere zwangerschappen ook zo weinig leven in mijn buik voelde. Met de 20 weken echo kregen we te horen dat het een meisje was en behalve dat ze wat aan de kleine kant was leek alles goed. Tot ze de volgende dag belde en het tóch niet helemaal vertrouwde. Onderzoeken volgden en ons intense geluk voelde opeens heel kwetsbaar. Het was een rollercoaster waar we in belandden. Werken ging niet meer, ik was er alleen maar mee bezig. Na 24 weken zwangerschap is Ise haar hartje gestopt met kloppen en 4 dagen later ben ik van haar bevallen. Ik voelde me opnieuw moeder, Ise leek op haar grote broer en we waren enorm trots maar ook zo verdrietig dat we haar niet zouden zien opgroeien. De dagen die volgden waren een grote struggle met vooral het schuldgevoel wat er bij mij overheerste. Het hele rouwproces was nieuw voor mij en ik had geen idee of het normaal was waar ik doorheen ging. Gelukkig kon ik er goed met Jerreth over praten. Het heeft ons gelukkig alleen maar dichter bij elkaar gebracht. Ik merkte dat ik destijds enorm behoefte had een iemand die het ook had meegemaakt. Via de opvang van mijn dochter kwam ik bij een andere moeder terecht. Een aantal wandelingen met haar heeft me toen erg goed gedaan. 

In januari 2022 hebben we nog een miskraam gehad. Het was enorm confronterend, ook omdat het het gemis van Ise zo benadrukte. We moesten weer een verlies verwerken. Eerst ben je zo gelukkig dat je zwanger bent, maar je wantrouwt je lichaam ook dus je bent niet alleen blij maar ook bang. 

Het lijkt mij fijn om er in dit moeilijke proces voor anderen te kunnen zijn. Ik meld mij dan ook graag als maatje voor Rouwkost en kom graag met jou in contact. Ik merk inmiddels dat het leven doorgaat, ook met rouw en verdriet dat heel goed kan bestaan naast geluk. Toch voelt het soms eenzaam in een wereld die soms heel maakbaar lijkt.

Griteke Oosting

Met  gemaakt door Comyoo | creatieve studio