Skip to main content

Vier handen op een lege buik

Bestel nu het boek in de PRE-order

VIER HANDEN OP EEN LEGE BUIK

PRE-ORDER | Verzending 30 mei 2024

Volume korting / Verzenden naar Buitenland

Wil je meer dan 10 exemplaren bestellen of wil je verzenden naar een ander land dan België of Nederland? Neem dan contact op met info@rouwkost.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Over het boek ‘Vier handen op een lege buik’

Het verlies van een kind is een hartverscheurende gebeurtenis die je leven volledig op zijn kop zet, of het nu een miskraam van een paar weken oud is of een tiener die na een slopende ziekte over- lijdt. Het overlijden van je kind heeft ook een flinke impact op je relatie. Het is iets wat je samen overkomt, maar het rouwen om je kind doe je op je eigen manier. Als partners wil je wil met elkaar in verbinding staan, maar de ervaring leert dat dit meestal een hele uitdaging is.

In ’Vier handen op een lege buik’ vertellen ouders in twaalf verhalen over het verlies van hun kind(eren) en de impact die dit op hun relatie heeft. Zeven ouders in dit boek zijn nog samen, vijf ouders niet. In dit boek vertellen de ouders welke aspecten van de rouw van invloed zijn geweest op hun relatie en welke moeilijk-heden en uitdagingen ze in het rouwproces zijn tegengekomen.

Het boek is bedoeld om ouders die een kind hebben verloren herkenning en erkenning te bieden bij hun verlies en hen te helpen aanknopingspunten te vinden om er samen doorheen te komen. De overlijdensoorzaken van de kinderen zijn zeer divers. Sommige kinderen overleden al in de baarmoeder, anderen op tienerleeftijd. Een aantal ouders verloren hun kinderen al enige tijd geleden, andere ouders werden pas vrij recent geconfronteerd met hun verlies. In dit boek kijken zij eerlijk terug en vertellen ze over hun verdriet en de ontdekkingen die ze deden.

De verhalen worden in- en uitgeleid door Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers, oprichter van het Expertisecentrum Omgaan met Verlies en medeoprichter van Opleidingen Land van Rouw. Ze schreef diverse boeken over rouw.