Skip to main content

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST

EMOTIONELE ONDERSTEUNING

Ouders ondersteunen in hun emotioneel welzijn na het
verlies van hun kind.

PRAKTISCHE ONDERSTEUNING

Ouders praktisch ondersteunen bij het overlijden, in het afscheid nemen, en herinneren van hun kind.

ONDERSTEUNING PROFESSIONALS

Professionals ondersteunen in vragen van ouders rondom overlijden en zingeving 

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Stichting Rouwkost ondersteunt ouders in hun rouw na het verlies van een kind. Uit ervaring weten we dat het rouwproces hiervan enorm ruw, pijnlijk en eenzaam kan zijn. Daarom zijn we er om ouders te ondersteunen. 

Dit doen we door verschillende vormen van praktische en emotionele ondersteuning. Hierbij richten we ons op ouders van kinderen die zijn overleden door een miskraam, stilgeboorte, overlijden tijdens de geboorte of op jonge leeftijd. We hebben specifieke aandacht voor zowel de pappa als de mamma. 

Verhalen

Joeri & Alessandra verloren hun dochter Lily

Roland & Erica verloren hun zoon Kjell

Marian verloor haar zoon Siem

Nikkie & Wesley verloren hun zoon Vigo

Evert-Jan & Arita verloren hun zoon Henk-Jan

Bestel nu het boek

VIER HANDEN OP EEN LEGE BUIK

In ’Vier handen op een lege buik’ vertellen ouders in twaalf verhalen over het verlies van hun kind(eren) en de impact die dit op hun relatie heeft. Zeven ouders in dit boek zijn nog samen, vijf ouders niet. In dit boek vertellen de ouders welke aspecten van de rouw van invloed zijn geweest op hun relatie en welke moeilijkheden en uitdagingen ze in het rouwproces zijn tegengekomen. Het boek is bedoeld om ouders die een kind hebben verloren herkenning en erkenning te bieden bij hun verlies en hen te helpen aanknopingspunten te vinden om er samen doorheen te komen.

Vriend van Rouwkost

Elke ouder heeft recht op ondersteuning na het verlies van hun kind(eren). In een periode van rouw is het fijn als er een luisterend oor is en er praktische hulp geboden wordt. Stichting Rouwkost is er voor ouders om hen hierin te ondersteunen.

Wil je ook andere pappa’s en mamma’s in hun rouwproces ondersteunen? Overweeg dan onze stichting te steunen in haar missie.

BLIJF OP DE HOOGTE, SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Naam(Vereist)

GEEN KIND IS ZO AANWEZIG
ALS HET KIND DAT WORDT GEMIST